Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Asten

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Asten? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder bespreken we de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteAsten
PlaatsAsten
Postcode5721
Website gemeentewww.asten.nl
maaltijden-aan-huis-asten

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Asten?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Varkenslapjes in jus en Schnitzel champignonsaus. In het gedeelte hierna lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, de sportschool en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Asten

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Asten dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-asten

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hierna bieden we een weergave van grote organisaties voor tafeltje dekje in Asten. Per bedrijf bekijk je praktische info zoals het type maaltijden en de kosten. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

In de tabel hierna tref je een verzameling lokaal georiënteerde leveranciers. Denk dan aan cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Son en Breugel, Someren en Best.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager LouwersBurgemeester Ruttenplein 105721 DXAsten
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Dinner at HomeMarsstraat 315721 XVAsten
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
SPAR MaasVorstermansplein 45725 AMHeusden
Schema met plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Asten bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentra (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Asten. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Asten zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je informatie over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Babi pangang, rijstfantasie en Kipsaté met bami goreng.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 100 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Asten (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Asten?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Asten. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Asten?
Via www.asten.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Heusden
 • Ommel