Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Baarn

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Baarn? Hieronder bieden we tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook leggen we alles uit over de aanwezige type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteBaarn
PlaatsBaarn
Postcode3743
Website gemeentewww.baarn.nl
maaltijden-aan-huis-baarn

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Baarn?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Push Up Meatballs en/of Hutspot met runderhachee. Hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Studeren, hobby’s en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Baarn

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Baarn dan zijn er drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, prijzen, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal wanneer het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-baarn

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder vind je een opsomming van landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Baarn. Per bedrijf tref je praktische info zoals het actuele aanbod en de kosten. Kies een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een verzameling regionale instanties. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook leveranciers in Zeist, De Bilt en Stichtse Vecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Slagerij PouwSoesterbergsestraat 553768 EBSoest
Welzijn BarneveldWilhelminastraat 123771 ARBarneveld
Restaurant Het DalzichtDalplein 23762 BPSoest
Maaltijdservice Piepers & PepersStationsplein 66 A3743 KMBaarn
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
De HavenOp de Ree 1613752 GMBunschoten
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Stichting Welzijn Ouderen SoestMolenstraat 8c3764 TGSoest
Keurslagerij de GraafBroerswetering 43752 AMBunschoten-Spakenburg
Opsomming met lokaal georiënteerde aanbieders van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Baarn bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Baarn. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Baarn de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree of Gebakken aardappels.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 35 minuten op 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Baarn (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Baarn?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €5,85. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Baarn. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Baarn?
Op de website www.baarn.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lage Vuursche