Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Beek

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Beek? Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij vertellen we meer over de diverse type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteBeek
PlaatsBeek
Postcode6191
Website gemeentewww.gemeentebeek.nl
maaltijden-aan-huis-beek

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Beek?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Macaroni, groenten-tomatensaus en/of Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst. Hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, de sportschool en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Beek

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Beek dan heb je 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aanbod, prijs, versheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-beek

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bekijk je een lijst met landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Beek. Per aanbieder check je details als het actuele aanbod en vanafprijs. Klik op een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van magnetronmaaltijden

In het schema hierna check je een opsomming van regionale bezorgservices. Onder andere welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op deze website vind je ook organisaties in Echt-Susteren, Stein en Roerdalen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
ZorgpuntClavecymbelstraat 73 a6217 CSMaastricht
Daniels KeukenCassedonk 146218 GLMaastricht
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
BuurtzorgBandkeramiek Straat 66181 CLElsloo
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
Tabel met kleinschalige instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Beek bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak maken zij hiervoor afspraken met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Beek. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Beek in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Stamppot andijvie of Hamlapje in jus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Beek (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Beek?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en toetje (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Beek. Dit zijn vaak grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Beek?
Via www.gemeentebeek.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Maastricht Airport
 • Spaubeek