Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Berg en Dal

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Berg en Dal? Hieronder verstrekken we meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we verder in op de beschikbare gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsBerg en Dal
Postcode6562
Website gemeentewww.bergendal.nl
maaltijden-aan-huis-berg-en-dal

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Berg en Dal?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Perzische rijst, kikkererwten, lamsstoofvlees of Minestronesoep. Hieronder tref je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Berg en Dal

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Berg en Dal dan heb je feitelijk drie varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt als u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-berg-en-dal

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel verstrekken we een verzameling grote keukens voor tafeltje dekje in Berg en Dal. Per bedrijf check je uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Tik op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema tref je een database met lokale bedrijven. Dit kunnen zijn slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook leveranciers in Brunssum, Nijmegen en Landgraaf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBredeweg 716562 DCGroesbeek
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
Restaurant De GasterijSint Willibrordstraat 16566 DDMillingen aan de Rijn
Hemmy van HaarenDorpsstraat 41-A6561 CAGroesbeek
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
Restaurant ZZG HerstelcentrumBoslaan 2186561 LEGroesbeek
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
KaloramaNieuwe Holleweg 126573 DXBeek
Weergave met regionale instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Berg en Dal bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Berg en Dal. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een verse en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Berg en Dal specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten en Pannenkoekenschotel.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Berg en Dal (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Berg en Dal?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Berg en Dal. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Berg en Dal?
Via www.bergendal.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kekerdom
 • Leuth
 • Erlecom
 • Ooij
 • Persingen
 • Ubbergen
 • Millingen aan de Rijn
 • Heilig Landstichting
 • Groesbeek