Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bergeijk

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bergeijk? Via deze website vind je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de aanwezige gerechten opties. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
PlaatsBergeijk
Postcode5571
Website gemeentewww.bergeijk.nl
maaltijden-aan-huis-bergeijk

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bergeijk?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Penne, champignonragout, broccoli of Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. Hieronder tref je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, sport en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bergeijk

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bergeijk dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-bergeijk

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna bieden we een lijst met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Bergeijk. Per leverancier vind je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Klik op een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van magnetronmaaltijden

Hierna check je een opsomming van kleinschalige bezorgservices. Onder andere stichtingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Bladel, Valkenswaard en Veldhoven.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
Keurslager van TongerlooDen Hof 1385582 JZWaalre
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
Keurslager VosBlokvenlaan 25581 GNWaalre
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
RobertZ afhaalrestaurantFrater Romboutsstraat 165571 KZBergeijk
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
Chef GJEindhovenseweg 46a5582 HTWaalre
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
Database met lokaal georiënteerde instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Bergeijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Bergeijk. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bergeijk zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Gebonden champignonsoep & Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Bergeijk (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Bergeijk?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bergeijk. Denk dan aan grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Bergeijk?
Op de website www.bergeijk.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Luyksgestel
 • Westerhoven
 • Riethoven