Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bergen Noord-Holland

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Bergen Noord-Holland? Op deze pagina check je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we dieper in op de aanwezige soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
PlaatsBergen Noord-Holland
Postcode1817
Website gemeentewww.bergen-nh.nl
maaltijden-aan-huis-bergen-noord-holland

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bergen Noord-Holland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met risotto en Burpee Chicken. In de box hieronder benoemen we voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: School, werken, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Bergen Noord-Holland

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bergen Noord-Holland dan zijn er drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over aanbod, prijs, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst wanneer u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-bergen-noord-holland

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een lijst met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Bergen Noord-Holland. Per leverancier check je informatie als het actuele aanbod en het tarief. Klik op een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van opwarmmaaltijden

Hierna bieden we een weergave van regionale maaltijdservices. Dit kunnen zijn zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Heiloo, Uitgeest en Texel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBergerweg 80A1817 BKAlkmaar
Eetwinkel De ReusNoordeinde 141843 JHGrootschermer
ViVa! – De LoetDe Loet 11851 CRHeiloo
Alkcare – De OldeburghHerenweg 911829 ACAlkmaar
Alkcare – ‘t RekerheemHof van Luxemburg 631825 TCAlkmaar
Keurslager GrootVan Ostadelaan 2761816 JHAlkmaar
Keurslager GrootJohanna Naberstraat 551827 LBAlkmaar
Zorgcirkel – De HoeverstaeteTerborchhof 11816 LVAlkmaar
SPAR F. de RuijterNyenburgh 991829 GCOudorp
Warme maaltijdvoorziening De HofstaeteDaalmeereiland 401827 KXAlkmaar
Database met lokaal georiënteerde maaltijdservices van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Bergen Noord-Holland bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Bergen Noord-Holland. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bergen Noord-Holland zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Thaise rundercurry met sambalboontjes, rijst & Pastaschotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Bergen Noord-Holland (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Bergen Noord-Holland?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bergen Noord-Holland. Het gaat hier om grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Bergen Noord-Holland?
Op www.bergen-nh.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Egmond-Binnen
 • Egmond aan den Hoef
 • Egmond aan Zee
 • Groet
 • Schoorl
 • Bergen aan Zee
 • Bergen