Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bergen op Zoom

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bergen op Zoom? Hieronder check je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we dieper in op de huidige maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
PlaatsBergen op Zoom
Postcode4611
Website gemeentewww.bergenopzoom.nl
maaltijden-aan-huis-bergen-op-zoom

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bergen op Zoom?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Stamppot rucola met zongedroogde tomaten en/of Kip tandoori. In onderstaande tekst benoemen we heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, hobby’s en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bergen op Zoom

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bergen op Zoom dan heb je feitelijk drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-bergen-op-zoom

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hierna tref je een opsomming van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Bergen op Zoom. Per organisatie tref je uitleg over aantal maaltijden en het tarief. Druk op de button van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel check je een lijst met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Sluis, Hulst en Goes.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZorgSaam – AntoniusPastoor Versterplein 14587 CWKloosterzande
BuurtzorgSint Lucasplein 204631 LRHoogerheide
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
Keurslager GeilingsZonneplein 74624 BCBergen op Zoom
Slagerij KrijnenMarkiezaatsweg 114612 PLBergen op Zoom
SVRZ – De VursscheRooseveltlaan 14571 HTAxel
Terheijden TraiteursFlorastraat 904613 CTBergen op Zoom
SPAR VogelwaardeEsdoornstraat 154581 AKVogelwaarde
BWIHuijbergseweg 34631 GCHoogerheide
TanteLouiseBoerenverdriet 184613 AKBergen op Zoom
Overzicht met lokale bezorgservices van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Bergen op Zoom bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel werken ze samen met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Bergen op Zoom. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bergen op Zoom de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Kipsaté en ei met bami goreng en Runderstoofpotje met stamppot hutspot.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Bergen op Zoom (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Bergen op Zoom?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bergen op Zoom. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Bergen op Zoom?
Via de info op www.bergenopzoom.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Halsteren
 • Lepelstraat