Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Berkelland

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Berkelland? Op deze pagina lees je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de beschikbare soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsBerkelland
Postcode7271
Website gemeentewww.gemeenteberkelland.nl
maaltijden-aan-huis-berkelland

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Berkelland?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Nasi babi pangang of Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst. In onderstaand blok bekijk je allerlei soorten groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Studie, de fitness en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Berkelland

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Berkelland dan heb je feitelijk 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, prijzen, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig als zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-berkelland

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema check je een database met professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Berkelland. Per organisatie bieden we uitleg over aanbod en een prijsindicatie. Druk op de knop van een bezorgservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Winterswijk, Oost Gelre en Montferland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Tabel met plaatselijke aanbieders van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Berkelland bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak maken zij hiervoor afspraken met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Berkelland. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Berkelland in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Ajam pangang, bami goreng & Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Berkelland (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Berkelland?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Berkelland. Het betreft speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Berkelland?
Op de website www.gemeenteberkelland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gelselaar
 • Haarlo
 • Borculo
 • Ruurlo
 • Rietmolen
 • Neede
 • Rekken
 • Beltrum
 • Eibergen