Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bernheze

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bernheze? Hieronder verstrekken we alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens leggen we alles uit over de actuele gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsBernheze
Postcode5384
Website gemeentewww.bernheze.org/
maaltijden-aan-huis-bernheze

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bernheze?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst en/of Varkenshaas, botergroenten, gebakken aardappelen. In het gedeelte hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bernheze

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bernheze dan zijn er drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijs, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal wanneer u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-bernheze

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna vind je een opsomming van grote aanbieders van tafeltje dekje in Bernheze. Per aanbieder check je informatie als het actuele aanbod en budget. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van senioren maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van gemeentelijke instellingen. Onder andere supermarkten, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Cuijk, Meierijstad en Gemert-Bakel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
Opsomming met regionale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Bernheze bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls werken ze samen met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Bernheze. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bernheze specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Ten eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Oosterse zalm en Runderhachee met rode kool.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 110 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Bernheze (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Bernheze?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke service werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bernheze. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Bernheze?
Via de uitleg op www.bernheze.org/ kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vorstenbosch
 • Heeswijk-Dinther
 • Loosbroek
 • Nistelrode
 • Heesch
 • Vinkel