Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Best

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Best? Aan de hand van deze site bekijk je tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBest
PlaatsBest
Postcode5683
Website gemeentewww.gemeentebest.nl
maaltijden-aan-huis-best

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Best?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree en Kalkoenschnitzel, broccoli, gebakken rösti. In onderstaande tekst lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, school, sport en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Best

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Best dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-best

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een database met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Best. Per bezorgservice bieden we specificaties zoals het type maaltijden en het tarief. Kies een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor magnetronmaaltijden

In onderstaand schema vind je een weergave van lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, stichtingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Waalre.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij MennenBoterhoek 265683 AVBest
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
Zorg van RinetteAmbachtsweg 165683 CDBest
Keurslagerij VogelsHoge Brake 465672 GMNuenen
BuurtzorgKoestraat 4 C5688 AGOirschot
Van Den Beuken CateringDe Tienden 26a5674 TBNuenen
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
ZuidZorg WijkzorgRaadhuisstraat 405683 GGBest
Database met gemeentelijke bedrijven van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Best bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Best. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Best aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Nasi Indisch rundvlees en Venkelsoep met dille.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Best (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Best?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,00. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Best. We hebben het dan over grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Best?
Aan de hand van www.gemeentebest.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.