Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bodegraven-Reeuwijk

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Bodegraven-Reeuwijk? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens gaan we verder in op de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
PlaatsBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Website gemeentewww.bodegraven-reeuwijk.nl
maaltijden-aan-huis-bodegraven-reeuwijk

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bodegraven-Reeuwijk?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Witlof a la creme & Kipsaté en ei met bami goreng. In de volgende paragraaf tref je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: Een drukke baan, muziek en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bodegraven-Reeuwijk

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bodegraven-Reeuwijk dan heb je eigenlijk drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, budget, versheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-bodegraven-reeuwijk

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder vind je een database met erkende keukens voor tafeltje dekje in Bodegraven-Reeuwijk. Per instantie doorzoek je eenvoudig uitleg over aanbod en de tarieven. Selecteer een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

Hierna check je een verzameling lokale instanties. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Teylingen, Alphen aan den Rijn en Oegstgeest.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij KamerlingKerkstraat 262411 ADBodegraven
Stichting Tafeltje Dek JeBeethovenlaan 672421 TWNieuwkoop
Keurslager van der MeerDorpsstraat 1042451 ASLeimuiden
Keurslagerij van WijkKennedyplein 72421 ENNieuwkoop
BuurtzorgNoordstraat 82411 BJBodegraven
Van der HolstL. Pasteurweg 62408 AGAlphen aan den Rijn
Anton van RijnSportlaan 42411 XDBodegraven
Tom in de buurtDe Oude Wereld 512408 NVAlphen aan den Rijn
Stichting Welzijn NieuwkoopDe Verbinding 122421 EXNieuwkoop
Groene Hart CateringEmmakade 92411 JABodegraven
Tabel met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Bodegraven-Reeuwijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Bodegraven-Reeuwijk. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bodegraven-Reeuwijk de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Pasta carbonara of Spaghetti met broccoli.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 600 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Bodegraven-Reeuwijk (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Bodegraven-Reeuwijk?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,60. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bodegraven-Reeuwijk. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?
Door middel van www.bodegraven-reeuwijk.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Waarder
 • Driebruggen
 • Reeuwijk
 • Nieuwerbrug aan den Rijn
 • Bodegraven