Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Boekel

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Boekel? Aan de hand van deze site lees je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBoekel
PlaatsBoekel
Postcode5427
Website gemeentewww.boekel.nl
maaltijden-aan-huis-boekel

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Boekel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Paellaschotel met kip en zeevruchten en/of Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus. In onderstaand blok lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Studie, de fitness en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Boekel

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Boekel dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met assortiment, budget, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-boekel

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bekijk je een opsomming van grote aanbieders van tafeltje dekje in Boekel. Per bezorgservice vind je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Druk op de knop van een leverancier voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een overzicht met plaatselijke instellingen. Bijvoorbeeld cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Uden, Gemert-Bakel en Oss.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
Overzicht met kleinschalige bedrijven van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Boekel bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Boekel. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Boekel in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Zoals Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Procureur lapje met prei a la crème en aardappel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 110 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Boekel (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Boekel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Boekel. Het gaat hier om professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Boekel?
Aan de hand van www.boekel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Venhorst