Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Borger-Odoorn

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Borger-Odoorn? Op maaltijdaanhuis.com vind je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder gaan we dieper in op de diverse maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsBorger-Odoorn
Postcode7875
Website gemeentewww.borger-odoorn.nl
maaltijden-aan-huis-borger-odoorn

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Borger-Odoorn?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Chinese wokschotel & Gestoofde lamsschouder. In het gedeelte hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Een drukke baan, de sportschool en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Borger-Odoorn

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Borger-Odoorn dan zijn er in feite drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-borger-odoorn

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bieden we een weergave van professionele leveranciers van tafeltje dekje in Borger-Odoorn. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig uitleg over aanbod en budget. Klik op de button van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een verzameling kleinschalige maaltijdservices. Onder andere stichtingen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Aa en Hunze, Stadskanaal en Assen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR PaterHoofdstraat 497875 ABExloo
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
Keurslager JellemaVan Echtenstraat 47891 LMKlazienaveen
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
SPAR MaaltijdserviceBurg. de Kockstraat 617861 ABOosterhesselen
BuurtzorgKerklaan 177887 ATErica
Stichting Tafeltje Dek JeLiniekampen 327873 BTOdoorn
BuurtzorgKoriander 13 A-F7892 AAKlazienaveen
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
Database met gemeentelijke organisaties van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Borger-Odoorn bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Borger-Odoorn. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Borger-Odoorn in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Spareribs, gebakken wedges, broccoli en Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard..

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Borger-Odoorn (opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Borger-Odoorn?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Borger-Odoorn. Denk dan aan grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Borger-Odoorn?
Op de website www.borger-odoorn.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zandberg
 • 2e Exloërmond
 • 1e Exloërmond
 • Exloërveen
 • Nieuw-Buinen
 • Drouwenermond
 • Buinerveen
 • Drouwenerveen
 • Bronnegerveen
 • Bronneger
 • Buinen
 • Borger
 • Drouwen
 • Westdorp
 • Ellertshaar
 • Ees
 • Eesergroen
 • 2e Valthermond
 • Valthermond
 • Exloo
 • Odoornerveen
 • Odoorn
 • Valthe
 • Klijndijk
 • Eeserveen