Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Borne

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Borne? Op maaltijdaanhuis.com check je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens behandelen we ook de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteBorne
PlaatsBorne
Postcode7622
Website gemeentewww.borne.nl
maaltijden-aan-huis-borne

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Borne?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Kip, worteltjes, aardappelpuree en Nasi goreng speciaal, kip in satésaus. In de box hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Studie, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Borne

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Borne dan bestaan er drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, tarieven, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-borne

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met populaire leveranciers van tafeltje dekje in Borne. Per bedrijf tref je details als het huidige assortiment en de kosten. Druk op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder check je een verzameling kleinschalige bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, supermarkten, cateraars, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Losser, Almelo en Hengelo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
Tabel met kleinschalige aanbieders van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Borne bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Borne. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Borne zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst of Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Borne (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Borne?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Borne. We hebben het dan over grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Borne?
Op de website www.borne.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hertme
 • Zenderen