Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Boxtel

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Boxtel? Op deze pagina bieden we een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we dieper in op de diverse soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
PlaatsBoxtel
Postcode5281
Website gemeentewww.boxtel.nl
maaltijden-aan-huis-boxtel

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Boxtel?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten of Speklapje in jus. In onderstaand blok beschrijven we diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Boxtel

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Boxtel dan zijn er in feite drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, kosten, versheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt wanneer het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-boxtel

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een verzameling populaire keukens voor tafeltje dekje in Boxtel. Per bedrijf bieden we specificaties zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema bieden we een weergave van kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze website vind je ook leveranciers in Heusden, Sint-Michielsgestel en Loon op Zand.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Het EetpuntJohan van Oldenbarneveldtstraat 25301 GXZaltbommel
Slagerij de VriesFiep Westendorpplein 145301 PAZaltbommel
Kim’s KitchenOmhoeken 15301 BDZaltbommel
Keurslagerij OosterhofOosterhof 45283 BVBoxtel
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Keurslager BeerensBarrierweg 75298 AALiempde
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
BuurtzorgWielkamp 25301 DBZaltbommel
SPAR KuijpersLooiershof 405296 NSEsch
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Boxtel bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Boxtel. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Boxtel zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Runderbouillon of Omelet in saus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Boxtel (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Boxtel?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Boxtel. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Boxtel?
Op www.boxtel.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Liempde