Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Breda

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Breda? Via onze site lees je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder vertellen we meer over de verschillende soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsBreda
Postcode4811
Website gemeentewww.breda.nl
maaltijden-aan-huis-breda

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Breda?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Rundvlees met gegrilde groente of Linzensoep met bleekselderij. In de volgende paragraaf check je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De maaltijden zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Studie, de sportschool en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Breda

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Breda dan heb je eigenlijk drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-breda

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het volgende schema tref je een overzicht met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Breda. Per organisatie bieden we praktische info zoals het type maaltijden en vanafprijs. Kies een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

Hierna vind je een weergave van kleinschalige bedrijven. Bijvoorbeeld slagerijen, cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Rucphen, Moerdijk en Tholen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
RaffyBernard de Wildestraat 4004827 EGBreda
ThebeOverakkerstraat 1114834 XKBreda
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Fraiche MaaltijdenAsterdse Sluis 134823 GLBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
Weergave met regionale organisaties van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Breda bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Breda. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Breda de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Kipfilet in saus of Spaghetti carbonara met stukjes kip.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 30 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Breda (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Breda?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Breda. Dit zijn vaak professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Breda?
Via de uitleg op www.breda.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bavel
 • Ulvenhout
 • Teteringen
 • Prinsenbeek