Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bronckhorst

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Bronckhorst? Op maaltijdaanhuis.com verstrekken we alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij behandelen we ook de beschikbare soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsBronckhorst
Postcode7255
Website gemeentewww.bronckhorst.nl
maaltijden-aan-huis-bronckhorst

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bronckhorst?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Rode bieten met een speklap en jus en/of Runderstoofpotje, andijvie, aardappelpuree. In onderstaande tekst lees je informatie over verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, sport en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bronckhorst

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bronckhorst dan heb je feitelijk 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing indien u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-bronckhorst

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hieronder verstrekken we een lijst met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Bronckhorst. Per leverancier bieden we specificaties zoals aanbod en het tarief. Druk op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van senioren maaltijden

In het schema hieronder vind je een database met kleinschalige bezorgservices. Onder andere cateraars, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Oost Gelre, Zutphen en Winterswijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Coen’s maaltijdenserviceSint Janstraat 37256 BAKeijenborg
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Weergave met lokale organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Bronckhorst bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Bronckhorst. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bronckhorst zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Denk aan Rabarbercompote & Wisselmenu Asperge Brabanconne.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa een half uur op 110 – 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Bronckhorst (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Bronckhorst?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €1,10).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bronckhorst. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Bronckhorst?
Op de website www.bronckhorst.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Keijenborg
 • Hengelo
 • Vorden
 • Wichmond
 • Vierakker
 • Toldijk
 • Bronkhorst
 • Olburgen
 • Rha
 • Baak
 • Steenderen
 • Halle
 • Zelhem
 • Hummelo
 • Laag-Keppel
 • Hoog-Keppel
 • Drempt