Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Brunssum

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Brunssum? Aan de hand van deze site vind je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder behandelen we ook de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteBrunssum
PlaatsBrunssum
Postcode6444
Website gemeentewww.brunssum.nl
maaltijden-aan-huis-brunssum

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Brunssum?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Surinaamse nasi met pittig gekruide drumstick en/of Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree. In het gedeelte hierna beschrijven we verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Brunssum

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Brunssum dan heb je eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, onkosten, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-brunssum

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder tref je een database met bekende keukens voor tafeltje dekje in Brunssum. Per leverancier vind je details als het huidige assortiment en de prijzen. Druk op de button van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor bezorgmaaltijden

In onderstaand schema check je een lijst met lokale aanbieders. Dit kunnen zijn cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Simpelveld, Heerlen en Beekdaelen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MeanderGroepRumpenerstraat 4 a6443 CDBrunssum
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Uw Slager KeldermannWijenweg 1836446 ALBrunssum
Cicero ZorghuisSt. Brigidastraat 36441 CRBrunssum
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
Cicero – Huize LouiseVijverlaan 56443 BABrunssum
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
Weergave met gemeentelijke maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Brunssum bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Brunssum. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Brunssum aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Bami goreng speciaal, kip in satésaus & Vegetarische balletjes in saus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 100 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Brunssum (voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Brunssum?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en nagerecht (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Brunssum. Dit zijn vaak professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Brunssum?
Via de info op www.brunssum.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.