Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bunnik

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bunnik? Op deze pagina check je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder gaan we dieper in op de aanwezige soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioUtrecht
GemeenteBunnik
PlaatsBunnik
Postcode3984
Website gemeentewww.bunnik.nl
maaltijden-aan-huis-bunnik

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bunnik?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Stroganoff du chef en/of Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen. In onderstaand blok vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, zoutarm, lactosevrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, de fitness en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Bunnik

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bunnik dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, prijs, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-bunnik

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een overzicht met grote leveranciers van tafeltje dekje in Bunnik. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het huidige assortiment en een prijsindicatie. Druk op de knop van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema tref je een verzameling kleinschalige bezorgservices. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Stichtse Vecht, Zeist en Woerden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Vitras – Santé PartnersBeughof 223984 LPOdijk
BuurtzorgStanderdmolen 103995 AAHouten
Keurslagerij StokmanHet Rond 333995 DKHouten
Vitras – Santé PartnersHollandsspoor 33994 VTHouten
BuurtzorgAmbachtstraat 363985 SCWerkhoven
QuaRijn – BunninchemBurgemeester van der Weijerstraat 263981 EJBunnik
Keurslagerij van SchipOdijkseweg 57b3994 ASHouten
Slager Lotgeringvan Hardenbroeklaan 173981 ENBunnik
Tafeltje Dek Je SWOHHollandsspoor 373994 VTHouten
ZorgSpectrum – Het Houtens ErfStationserf 823991 KZHouten
Database met lokale instanties van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Bunnik bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Bunnik. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bunnik zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Nasi goreng speciaal, kip in satésaus en Hamlapje in jus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Bunnik (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Bunnik?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bunnik. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Bunnik?
Via www.bunnik.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Werkhoven
 • Odijk