Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Capelle aan den IJssel

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Capelle aan den IJssel? Via deze website vind je alles wat je moet weten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens behandelen we ook de huidige type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteCapelle aan den IJssel
PlaatsCapelle aan den IJssel
Postcode2903
Website gemeentewww.capelleaandenijssel.nl
maaltijden-aan-huis-capelle-aan-den-ijssel

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Capelle aan den IJssel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Pastaschotel: kip met broccoli of Peultjes met een gehaktbal en appelmoes. In de box hieronder benoemen we diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobbies en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Capelle aan den IJssel

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Capelle aan den IJssel dan heb je drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, prijs, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-capelle-aan-den-ijssel

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van grote keukens voor tafeltje dekje in Capelle aan den IJssel. Per aanbieder bekijk je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Kies een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel check je een overzicht met regionale instanties. Onder andere cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook leveranciers in Zuidplas, Krimpenerwaard en Zoetermeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
HSB de VijverhofReigerlaan 2512903 LJCapelle aan Den IJssel
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
De ZellingenMeeuwensingel 1a2903 TACapelle aan den IJssel
De Zellingen MaaltijdserviceTsjaikovskistraat 12901 HMCapelle aan den IJssel
INIS – ThuiszorgBonnefanten 93A2907 NACapelle aan den IJssel
Grand Café RozenburchtNieuwe Laan 202902 BWCapelle aan Den IJssel
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
BermensteynBazuin 72907 GHCapelle aan den IJssel
Opsomming met lokale aanbieders van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Capelle aan den IJssel bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Capelle aan den IJssel. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Capelle aan den IJssel in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree en Gepaneerde kalkoenschnitzel.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Capelle aan den IJssel (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Capelle aan den IJssel?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,55. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Capelle aan den IJssel. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Capelle aan den IJssel?
Via de uitleg op www.capelleaandenijssel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.