Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Limmen

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Limmen? Op deze pagina tref je aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder gaan we dieper in op de aanwezige soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteCastricum
PlaatsLimmen
Postcode1906
Website gemeentewww.castricum.nl
maaltijden-aan-huis-limmen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Limmen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Alaska-koolvis en Kip kerrie ananas schotel. Hierna benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, muziek en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Limmen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Limmen dan heb je feitelijk drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal op het moment dat u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-limmen

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema verstrekken we een overzicht met grote bedrijven voor tafeltje dekje in Limmen. Per bedrijf bieden we informatie als aantal maaltijden en budget. Druk op de knop van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van lokaal georiënteerde aanbieders. Dat zijn bijv. stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bergen aan Zee, Groet en Driehuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ViVa! – De CamerenLage Weide 31906 XALimmen
Zorgcirkel – AgnesRooseveltstraat 11931 VNEgmond aan Zee
Keurslagerij BurgerNieuwe Egmonderstraatweg 1-7A1934 PAEgmond aan den Hoef
BuffettenpaleisMolenlei 131921 CXAkersloot
ViVa! – GeesterheemDokter Brugmanstraat 151911 ENUitgeest
ViVa! – de SantmarkDe Santmark 11901 WZCastricum
Tafeltje dekje CastricumPontweg Noord 41921 CBAkersloot
Slagerij van der PoelGeesterduin 331902 EJCastricum
ViVa! – StrammerzoomMozartlaan 1B1921 XCAkersloot
Keurslager HooglandJulianaweg 311921 BDAkersloot
Opsomming met lokale leveranciers van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Limmen bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Limmen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Limmen de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Stamppot boerenkool of Nasi kip saté.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 minuten op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Limmen (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Limmen?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Limmen. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Castricum?
Via de uitleg op www.castricum.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.