Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Coevorden

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Coevorden? Op deze pagina lees je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens bespreken we de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsCoevorden
Postcode7741
Website gemeentewww.coevorden.nl
maaltijden-aan-huis-coevorden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Coevorden?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Hongaarse goulash, doperwten, rijst en/of Prei a la creme. In de volgende paragraaf beschrijven we diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobby’s en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Coevorden

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Coevorden dan bestaan er drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-coevorden

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met populaire keukens voor tafeltje dekje in Coevorden. Per aanbieder bekijk je specificaties zoals het huidige assortiment en de kosten. Druk op de button van een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor senioren maaltijden

In de volgende tabel check je een lijst met gemeentelijke bezorgservices. Bijvoorbeeld stichtingen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Twenterand, Ommen en Wierden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
SPAR PierikJupiterplein 17771 XTHardenberg
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
BuurtzorgDe Stuwdijk 1A7772 AWHardenberg
BuurtzorgEuropaweg 1057761 ABSchoonebeek
Overzicht met gemeentelijke leveranciers van bezorgmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Coevorden bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Coevorden. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Coevorden aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Kalkoenmedaillons in saus of Gebakken krieltjes.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 35 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Coevorden (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Coevorden?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Coevorden. Onder andere grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Coevorden?
Op www.coevorden.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nieuwlande
 • Geesbrug
 • Zwinderen
 • Gees
 • Oosterhesselen
 • Benneveld
 • Meppen
 • Aalden
 • Wezuperbrug
 • Wezup
 • Zweeloo
 • De Kiel
 • Schoonoord
 • t Haantje
 • Noord-Sleen
 • Holsloot
 • Erm
 • Diphoorn
 • Sleen
 • Stieltjeskanaal
 • Dalerveen
 • Wachtum
 • Dalerpeel
 • Dalen