Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Cuijk

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Cuijk? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens behandelen we ook de verschillende soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteCuijk
PlaatsCuijk
Postcode5431
Website gemeentewww.cuijk.nl
maaltijden-aan-huis-cuijk

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Cuijk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Klapstuk met hutspot en Ertwensoep met rookworst. In onderstaand blok benoemen we verschillende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, muziek en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Cuijk

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Cuijk dan heb je eigenlijk drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, onkosten, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-cuijk

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een lijst met professionele organisaties voor tafeltje dekje in Cuijk. Per aanbieder vind je informatie als aanbod en budget. Druk op de button van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van senioren maaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een lijst met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, cateraars. Op dit platform vind je ook leveranciers in Landerd, Boekel en Grave.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
Maaltijdservice Sint AnthonisSnavelbiesstraat 55445 NVLandhorst
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
SPAR BoereLietingsestraat 8A5441 ASOeffelt
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
RegiomealKardinaalsmuts 1685432 AGCuijk
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
SPAR Haps van DuurenRaadhuisplein 45443 ATHaps
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Schema met lokaal georiënteerde instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Cuijk bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Cuijk. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Cuijk aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Champignonsoep of Kip, sperziebonen, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Cuijk (reeds verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Cuijk?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Cuijk. Het gaat hier om professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Cuijk?
Via www.cuijk.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Haps
 • Linden
 • Beers
 • Sint Agatha
 • Vianen
 • Katwijk