Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Culemborg

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Culemborg? Hieronder bekijk je alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens gaan we verder in op de aanwezige type maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteCulemborg
PlaatsCulemborg
Postcode4101
Website gemeentewww.culemborg.nl
maaltijden-aan-huis-culemborg

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Culemborg?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Appelpannenkoek en/of Spinaziestamppot, omelet. Hieronder beschrijven we verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, de sportschool en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Culemborg

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Culemborg dan bestaan er 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, budget, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-culemborg

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bieden we een opsomming van grote bezorgers van tafeltje dekje in Culemborg. Per instantie tref je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Tik op de button van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van senioren maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling lokale organisaties. Dat zijn bijv. zorginstellingen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Houten, Neder-Betuwe en Utrechtse Heuvelrug.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurggraafZandstraat 64101 EGCulemborg
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
Stichting Welzijns Activiteiten Neder-BetuweVuurdoornstraat 24043 NSOpheusden
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant ElimBartus van de Walstraat 24051 AKNeder-Betuwe
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Weergave met gemeentelijke bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Culemborg bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Culemborg. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Culemborg normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Runderlapje in champignonsaus en Kip met jus, rode bieten en krielaardappels.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Culemborg (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Culemborg?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Culemborg. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Culemborg?
Via de uitleg op www.culemborg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.