Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dalfsen

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Dalfsen? Op deze pagina bekijk je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteDalfsen
PlaatsDalfsen
Postcode7721
Website gemeentewww.dalfsen.nl
maaltijden-aan-huis-dalfsen

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dalfsen?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt denken aan maaltijden als: Bruine bonen maaltijdsoep en Wild Crunches. In onderstaande tekst tref je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Dalfsen

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dalfsen dan heb je feitelijk 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, budget, versheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig wanneer u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-dalfsen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna bekijk je een weergave van populaire aanbieders van tafeltje dekje in Dalfsen. Per bezorgservice tref je details als het actuele aanbod en de tarieven. Selecteer een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling gemeentelijke instanties. Voorbeelden zijn supermarkten, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook aanbieders in Wierden, Twenterand en Almelo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
Database met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Dalfsen bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Dalfsen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een verse en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dalfsen normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Bijv. Penne pesto, kip, groene groenten & Slavink in jus met stamppot snijbonen.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Dalfsen (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Dalfsen?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dalfsen. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Dalfsen?
Door middel van www.dalfsen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lemelerveld
 • Nieuwleusen