Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dantumadiel

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Dantumadiel? Via deze website check je aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder leggen we alles uit over de diverse maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteDantumadiel
PlaatsDantumadiel
Postcode9104
Website gemeentewww.dantumadeel.nl
maaltijden-aan-huis-dantumadiel

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dantumadiel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Varkensvlees, erwten, aardappelpuree & Penne pesto, kip, groene groenten. In de box hieronder check je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, zoutarm, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, hobbies en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Dantumadiel

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dantumadiel dan bestaan er 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, tarieven, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-dantumadiel

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Dantumadiel. Per aanbieder bekijk je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Klik op de button van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema bieden we een database met regionale maaltijdservices. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Schiermonnikoog, Opsterland en Noardeast-Fryslân.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Groenteman Wiebe En Betty VisserConradi-Veenlandstrjitte 189104 BNDamwâld
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
SPAR DamwâldMûnewei 179104 CXDamwâld
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
SPAR BoonstraLiudgerleane 19101 WDDokkum
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Riska warme maaltijd serviceEintemastrjitte 89104 EWDamwâld
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Dantumadiel bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Dantumadiel. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dantumadiel zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Tagliatelle, kip, paddestoelen en Rundergehakt, witlof, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Dantumadiel (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Dantumadiel?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dantumadiel. Onder andere speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Dantumadiel?
Via de uitleg op www.dantumadeel.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Feanwâlden
 • De Westereen
 • Damwâld
 • Rinsumageast
 • Sibrandahûs
 • Broeksterwâld
 • De Falom
 • Wâlterswâld
 • Driezum
 • Readtsjerk