Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Bilt

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Bilt? Via deze website bieden we alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook behandelen we ook de diverse gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsDe Bilt
Postcode3721
Website gemeentewww.debilt.nl
maaltijden-aan-huis-de-bilt

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in De Bilt?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Kalkoenmedaillons in saus & Klapstuk met hutspot. In de volgende paragraaf vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

  • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
  • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
  • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, sport en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice De Bilt

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Bilt dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, kwaliteit en bezorgintervallen.

  1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
  2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal elke week 1 keer aan huis bezorgd.
  3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. De oplossing op het moment dat u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-de-bilt

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het volgende schema verstrekken we een verzameling populaire bedrijven voor tafeltje dekje in De Bilt. Per bedrijf vind je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Druk op de button van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna vind je een database met regionale maaltijdservices. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op dit platform vind je ook organisaties in De Ronde Venen, Bunnik en Utrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Tabel met lokale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in De Bilt bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe .

  • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in De Bilt. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
  • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
  • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Bilt normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst of Slavink in jus met stamppot snijbonen.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in De Bilt (warm).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in De Bilt?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Bilt. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente De Bilt?
Door middel van www.debilt.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

  • Hollandsche Rading
  • Maartensdijk
  • Groenekan
  • Bilthoven
  • Westbroek