Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Ronde Venen

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Ronde Venen? Via deze website bekijk je aanvullende details. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook behandelen we ook de actuele gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsDe Ronde Venen
Postcode3641
Website gemeentewww.derondevenen.nl
maaltijden-aan-huis-de-ronde-venen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in De Ronde Venen?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst of Spaghetti bolognese schotel. Hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: School, werken, hobby’s en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice De Ronde Venen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Ronde Venen dan heb je drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijs, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst als zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-de-ronde-venen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bekijk je een overzicht met professionele bedrijven voor tafeltje dekje in De Ronde Venen. Per organisatie check je praktische info zoals aantal maaltijden en het tarief. Klik op een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor senioren maaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van lokaal georiënteerde organisaties. Dit kunnen zijn supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Woerden, Stichtse Vecht en Oudewater.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij Bader’sDe Passage 203641 AKMijdrecht
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Zonnehuis MajellaDorpsstraat 753641 EBMijdrecht
Uw HuistraiteurRijksstraatweg 423631 ADNieuwersluis
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
EetwinkelVoorstraat 153633 BBVreeland
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Overzicht met kleinschalige leveranciers van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in De Ronde Venen bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter is dit contractueel geregeld met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in De Ronde Venen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Ronde Venen in Nederland aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Zoals Push Up Meatballs of Gepaneerde kipnuggets.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in De Ronde Venen (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in De Ronde Venen?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Ronde Venen. Onder andere professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente De Ronde Venen?
Op www.derondevenen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wilnis
 • Waverveen
 • Vinkeveen
 • Mijdrecht
 • Abcoude
 • Baambrugge
 • de Hoef
 • Amstelhoek