Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Wolden

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Wolden? Via deze website vind je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens behandelen we ook de aanwezige soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioDrenthe
GemeenteDe Wolden
PlaatsDe Wolden
Postcode7921
Website gemeentewww.dewolden.nl
maaltijden-aan-huis-de-wolden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in De Wolden?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Gepofte aardappels en/of Hachee met rode kool en gekookte aardappelen. Hieronder check je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice De Wolden

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Wolden dan heb je eigenlijk 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, smaak en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-de-wolden

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een database met erkende aanbieders van tafeltje dekje in De Wolden. Per aanbieder tref je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Tik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor bezorgmaaltijden

In de volgende tabel tref je een opsomming van plaatselijke instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Hoogeveen, Staphorst en Hardenberg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TonckenshuysMeppelerweg 227921 VRZuidwolde
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Slagerij LantingaWoldstraat 617941 LGMeppel
Stichting Maaltijdservice HoogeveenTormentil 127913 CGHollandscheveld
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
SPAR MaaltijdserviceZwarte Dijkje 267914 PCNoordscheschut
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Weergave met lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in De Wolden bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in De Wolden. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Wolden in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Tortellini met gehakt en kaas en Pulled pork zoete aard puree bonenmix.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in De Wolden (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in De Wolden?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Wolden. Denk dan aan grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ook zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente De Wolden?
Op www.dewolden.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ruinerwold
 • Koekange
 • Veeningen
 • de Wijk
 • Kerkenveld
 • Linde
 • Drogteropslagen