Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Delft

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Delft? Hieronder check je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens gaan we verder in op de actuele soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteDelft
PlaatsDelft
Postcode2611
Website gemeentewww.delft.nl
maaltijden-aan-huis-delft

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Delft?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Gepofte aardappels en/of Slavink in jus met stamppot snijbonen. In de volgende paragraaf lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Bejaarden: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Studeren, sport en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Delft

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Delft dan heb je drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, onkosten, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-delft

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een database met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Delft. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig uitleg over aantal maaltijden en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van magnetronmaaltijden

Hierna bieden we een verzameling gemeentelijke bedrijven. Bijvoorbeeld cateraars, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Nieuwkoop, Den Haag en Alphen aan den Rijn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
A la Carte cateringNieuwe Langedijk 492611 VJDelft
Keurslagerij het PleinParadeplein 232632 GGNootdorp
Klein WestlandDijkshoornseweg 212635 EJDen Hoorn
BuurtzorgDorpsstraat 172631 CRNootdorp
SPAR OlierookKrakeelpolderweg 272613 NWDelft
SPAR ClingendaelBreitnerlaan 2712596 GZDen Haag
Keurslager van WindenVrijheidslaan 202625 RDDelft
Woonzorgcentrum OostduinGoetlijfstraat 52596 RHDen Haag
Tante SansSytwinde 2162631 GXNootdorp
BuurtzorgMarshalllaan 22625 GZDelft
Weergave met lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Delft bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Delft. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Delft in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Kipfilet in saus of Pasta Venetia.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Delft (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Delft?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en toetje (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Delft. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Delft?
Aan de hand van www.delft.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.