Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Den Haag

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Den Haag? Hieronder verstrekken we tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook leggen we alles uit over de actuele gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteDen Haag
PlaatsDen Haag
Postcode2511
Website gemeentewww.denhaag.nl
maaltijden-aan-huis-den-haag

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Den Haag?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Pasta carbonara en/of Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. In de volgende paragraaf vind je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Den Haag

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Den Haag dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, tarieven, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-den-haag

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling erkende leveranciers van tafeltje dekje in Den Haag. Per bedrijf vind je uitleg over het type maaltijden en budget. Druk op de button van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van magnetronmaaltijden

Hieronder check je een opsomming van lokaal georiënteerde maaltijdservices. Denk dan aan cateraars, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Zoeterwoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenOude Kustlijn 972496 SKDen Haag
Woonzorgcentrum HouthagheToon Dupuisstraat 102552 SBDen Haag
De Maaltijd ExpressHildo Kroplaan 382552 XTDen Haag
A.G.Z. ThuiszorgTer Nieuwburgstraat 82548 SCDen Haag
H.V.P. ZorgMelis Stokelaan 2496 W2541 GSDen Haag
Sm@ecktheater PaulSimon Carmiggelthof 472492 JNDen Haag
EphrosFluitenbergstraat 772545 NKDen Haag
Saur CateringWestvlietweg 68a2495 AADen Haag
Woonzorgcentrum WijndaelercentrumCatharina van Rennesstraat 82551 GMDen Haag
Verpleeghuis Gulden HuisSteenhouwersgaarde 12542 AADen Haag
Tabel met lokale instellingen van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Den Haag bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Den Haag. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Den Haag in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Drumsticks, sperziebonen, gebakken rijst of Gebonden aspergesoep.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Den Haag (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Den Haag?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Den Haag. Het gaat hier om professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Den Haag?
Op www.denhaag.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.