Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Den Helder

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Den Helder? Via deze website verstrekken we tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens vertellen we meer over de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar voorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteDen Helder
PlaatsDen Helder
Postcode1782
Website gemeentewww.denhelder.nl
maaltijden-aan-huis-den-helder

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Den Helder?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng of Schnitzel mexico schotel. Hieronder tref je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Een drukke baan, sport en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Den Helder

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Den Helder dan heb je 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, financiën, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-den-helder

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een verzameling populaire leveranciers van tafeltje dekje in Den Helder. Per organisatie vind je uitleg over het type maaltijden en de tarieven. Kies een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van bezorgmaaltijden

Hierna check je een database met plaatselijke maaltijdservices. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Langedijk, Hollands Kroon en Heerhugowaard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant Tijd – Ten AnkerTimorlaan 1391782 DNDen Helder
Eethuys BuitenveldLandbouwstraat 661787 AMJulianadorp
Keurslager KoelemanSchoolweg 271787 AVJulianadorp
Restaurant De Soos – GolfstroomWalviswaardersweg 641785 RKDen Helder
Tellus – De LichtboeiIJsselmeerstraat 21784 MADen Helder
Omring ThuiszorgPrins Hendriklaan 21781 KADen Helder
Restaurant De Groene VechtVechtstraat 2501784 TGDen Helder
Restaurant locatie WesthoekWestgracht 72K1781 NHDen Helder
Slagerij de WitVrede en Vrijheid 101785 SMDen Helder
Restaurant Den KooghDoctorandus F. Bijlweg 41784 MCDen Helder
Database met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Den Helder bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Den Helder. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Den Helder aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Omelet in saus & Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Den Helder (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Den Helder?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Den Helder. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Den Helder?
Op de website www.denhelder.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Huisduinen
 • Julianadorp