Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Deventer

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Deventer? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioOverijssel
GemeenteDeventer
PlaatsDeventer
Postcode7411
Website gemeentewww.deventer.nl
maaltijden-aan-huis-deventer

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Deventer?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng & Babi pangang met bami goreng. In het gedeelte hierna vind je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: School, werken, sport en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Deventer

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Deventer dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over aanbod, onkosten, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-deventer

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een overzicht met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Deventer. Per aanbieder tref je relevante zaken zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Tik op de knop van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor opwarmmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van regionale bezorgservices. Denk dan aan zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook organisaties in Lochem, Voorst en Zutphen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Toko Tante MoRoggestraat 557411 EVDeventer
Samen koken en eten HumanitasRadboudlaan 17415 VADeventer
Gotink MaaltijdserviceOsnabrückstraat 207418 BNDeventer
Cambio – Werkplein KeizerslandenKarel de Grotelaan 27415 DADeventer
Solis – Groote & VoorsterSmedenstraat 1177411 RADeventer
Sensire – Het GrotenhuisBinnenweg 27391 GPTwello
Solis – De BloemendalHet Laar 17414 BJDeventer
ZonneburgRijksweg 57399 ABEmpe
Carinova MaaltijdserviceSt. Jozefplein 17415 EHDeventer
Solis – Sint JurriënP.C. Hooftlaan 977412 PLDeventer
Schema met regionale instanties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Deventer bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Deventer. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Deventer aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Braadworst in jus & Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Deventer (al voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Deventer?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Deventer. We hebben het dan over grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Deventer?
Via de uitleg op www.deventer.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bathmen
 • Okkenbroek
 • Lettele
 • Schalkhaar
 • Diepenveen
 • Colmschate