Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Diemen

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Diemen? Middels onze site bekijk je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we dieper in op de verschillende type maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteDiemen
PlaatsDiemen
Postcode1111
Website gemeentewww.diemen.nl
maaltijden-aan-huis-diemen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Diemen?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Roerei met spinazie à la crème of Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden. In de box hieronder lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, hobbies en vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Diemen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Diemen dan heb je eigenlijk drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, kosten, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst als u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-diemen

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van populaire aanbieders van tafeltje dekje in Diemen. Per aanbieder verstrekken we relevante zaken zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Kies een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale aanbieders. Onder andere cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Delfzijl, Amsterdam en Appingedam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager VedderDiemerdreef 1061111 JDDiemen
Zorgcirkel – Zoet invalMarktplein 121121 JBLandsmeer
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Samen Eten DuivendrechtDorpsplein 601115 CXDuivendrecht
Huis van de Buurt ‘t KruidvatOuderkerkerlaan 301112 BEDiemen
Zorgnet ThuisBestPaasheuvelweg 151105 BEAmsterdam
Keurslager SchöninghGruttoplein 121113 HMDiemen
Keurslagerij PouwReigersbos 1391107 EWAmsterdam
Zorgcirkel – De KeernBurgemeester Postweg 91121 JALandsmeer
Keurslager PiepenbrockKruidenhof 241112 PSDiemen
Opsomming met gemeentelijke instanties van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Diemen bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Diemen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Diemen aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Stamppot spitskool met kaas & Flensjes met fruit.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Diemen (warm).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Diemen?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Diemen. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Diemen?
Via de info op www.diemen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.