Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dinkelland

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Dinkelland? Via onze site bieden we relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we verder in op de huidige soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteDinkelland
PlaatsDinkelland
Postcode7591
Website gemeentewww.dinkelland.nl
maaltijden-aan-huis-dinkelland

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dinkelland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Spaghetti, tonijn, kappertjes of Djaza tajine Fruta Roz. In onderstaand blok lees je informatie over verschillende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Studie, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Dinkelland

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dinkelland dan heb je 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, tarieven, versheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing op het moment dat u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-dinkelland

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna vind je een weergave van professionele leveranciers van tafeltje dekje in Dinkelland. Per organisatie bekijk je uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Klik op de button van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, slagerijen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Hengelo, Losser en Haaksbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgPotmaten 13A7591 EMDenekamp
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
TMZ – Het MeulenbeltVriezenveenseweg 1767602 PVAlmelo
Catering Bosch-WensinkEdisonweg 87591 HKDenekamp
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
Het StreekfornuusBrouwerijstraat 1b7601 BKAlmelo
SPAR SchreurPlechelmusstraat 47587 AMDe Lutte
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
Keurslager BlokhuisBisschopstraat 517595 ASWeerselo
Opsomming met regionale instanties van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Dinkelland bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Dinkelland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dinkelland specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Zoals Minestronesoep of Vier-groentenstamppot.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Dinkelland (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Dinkelland?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en desserts (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dinkelland. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Dinkelland?
Op www.dinkelland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nutter
 • Oud Ootmarsum
 • Agelo
 • Lattrop-Breklenkamp
 • Tilligte
 • Ootmarsum
 • Saasveld
 • Rossum
 • Weerselo
 • Denekamp
 • Deurningen