Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Doesburg

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Doesburg? Hieronder tref je aanvullende details. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteDoesburg
PlaatsDoesburg
Postcode6981
Website gemeentewww.doesburg.nl
maaltijden-aan-huis-doesburg

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Doesburg?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Lamsvleesworstje, ratatouille, pandanrijst & Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree. In onderstaande tekst benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Studie, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Doesburg

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Doesburg dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, budget, kwaliteit en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeker praktisch wanneer u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-doesburg

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een overzicht met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Doesburg. Per bezorgservice bekijk je uitleg over het type maaltijden en het tarief. Druk op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van bezorgmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met lokaal georiënteerde instanties. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, supermarkten, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Westervoort, Brummen en Zevenaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager de WorstepinneOoipoortstraat 306981 DVDoesburg
BuurtzorgGroenestraat 426991 GGRheden
Restaurant Laag – KeppelRijksweg 916998 AGHummelo
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
Attent – De HessegrachtCoehoornsingel 3-56981 KEDoesburg
Maaltijdplusservice van ’t ZwientjeZutphensestraat 896971 EJBrummen
Het Hof Van GiesbeekKerkstraat 556987 ABGiesbeek
Maaltijdservice IJsselvalleiHallsedijk 186975 AKTonden
Attent – De BoomgaardMassenweg 108a6991 CTRheden
Met Maud MantelzorgVuurdoornstraat 206982 BXDoesburg
Weergave met plaatselijke organisaties van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Doesburg bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Doesburg. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Doesburg de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Zomerzuurkool met casselerrib of Scholfilet met kerrieroom uit de oven.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 – 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Doesburg (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Doesburg?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Doesburg. Voorbeelden zijn grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Doesburg?
Via de info op www.doesburg.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.