Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Doetinchem

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Doetinchem? Hieronder verstrekken we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer bespreken we de diverse soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteDoetinchem
PlaatsDoetinchem
Postcode7001
Website gemeentewww.doetinchem.nl
maaltijden-aan-huis-doetinchem

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Doetinchem?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Groenteburger, prei, aardappelen & Boerengehaktschotel. In onderstaande tekst vind je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Een drukke baan, muziek en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Doetinchem

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Doetinchem dan zijn er drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-doetinchem

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Doetinchem. Per aanbieder verstrekken we uitleg over assortiment en de kosten. Tik op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema check je een weergave van lokale instanties. Onder andere zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook organisaties in Brummen, Rheden en Westervoort.

LeverancierAdresPostcodePlaats
KruiswerkIJsselkade 177001 ANDoetinchem
Stichting Maaltijdservice Rijn en IJsselInnovatieweg 40-057007 CDDoetinchem
Keurslager KampermanSmidsstraat 6-87021 ACZelhem
Restaurant SchavenweideSchavenweide 27003 EBDoetinchem
Restaurant CroonemateSteinlaan 507001 DKDoetinchem
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 206999 ADHummelo
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
Restaurant HyndendaelKeppelseweg 356999 ANHummelo
Slagerij BlesDe Bongerd 657006 NHDoetinchem
BuurtzorgMozartlaan 67002 MBDoetinchem
Schema met lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Doetinchem bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Doetinchem. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Doetinchem zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Onder andere Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten en Spaghetti, tonijn, kappertjes.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer een half uur op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Doetinchem (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Doetinchem?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Doetinchem. Onder andere speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Doetinchem?
Op www.doetinchem.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wehl
 • Gaanderen