Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dongen

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Dongen? Op deze pagina verstrekken we alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we verder in op de diverse maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteDongen
PlaatsDongen
Postcode5104
Website gemeentewww.dongen.nl
maaltijden-aan-huis-dongen

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dongen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Een pizza hawai en/of Stamppot rucola met zongedroogde tomaten. In onderstaand blok check je verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn gemalen, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobbies en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Dongen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dongen dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aanbod, kosten, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch indien het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-dongen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een verzameling erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Dongen. Per instantie tref je relevante zaken zoals het huidige assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna tref je een lijst met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Bijvoorbeeld zorginstellingen, cateraars, slagerijen, supermarkten, stichtingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Oisterwijk, Hilvarenbeek en Tilburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Overzicht met regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Dongen bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak werken ze samen met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Dongen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een verse en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dongen de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijv. Stamppot koolraap met appel of Alaska-koolvis.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 120 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Dongen (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Dongen?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dongen. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Dongen?
Via de uitleg op www.dongen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • s Gravenmoer