Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dordrecht

Op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Dordrecht? Aan de hand van deze site bieden we meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder bespreken we de huidige gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteDordrecht
PlaatsDordrecht
Postcode3311
Website gemeentewww.dordrecht.nl
maaltijden-aan-huis-dordrecht

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dordrecht?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Cordon Bleu met groenten & Zuurkoolstamppot. Hierna tref je verschillende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobby’s en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Dordrecht

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dordrecht dan heb je drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, onkosten, smaak en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst wanneer u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-dordrecht

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna tref je een weergave van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Dordrecht. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Tik op de knop van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel vind je een lijst met lokale instanties. Voorbeelden zijn zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, supermarkten, cateraars. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Westvoorne, Hoeksche Waard en Hellevoetsluis.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Woonzorgcentrum NeboHoofdland 13332 RDZwijndrecht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
Overzicht met gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Dordrecht bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met bekende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Dordrecht. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dordrecht in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do & Spaghetti, tonijn, kappertjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Dordrecht (al opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Dordrecht?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,65. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dordrecht. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Dordrecht?
Op de website www.dordrecht.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.