Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Drechterland

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Drechterland? Via onze site bekijk je meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij gaan we dieper in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsDrechterland
Postcode1616
Website gemeentewww.drechterland.nl
maaltijden-aan-huis-drechterland

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Drechterland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Kip kerrie ananas met risotto & Stoofpotje peer, rundvlees en puree. In de box hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, de fitness en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Drechterland

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Drechterland dan zijn er in feite 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, prijzen, smaak en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal als u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-drechterland

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder vind je een opsomming van populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Drechterland. Per leverancier verstrekken we praktische info zoals het actuele aanbod en de kosten. Klik op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een opsomming van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, slagerijen. Elders op deze website vind je ook organisaties in Koggenland, Hoorn en Enkhuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BurgerRaadhuisplein 151616 AVHoogkarspel
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
BuurtzorgAstronautenweg 10A1622 DAHoorn
Wilgaerden – Oôs StekkieRaadhuisplein 921616 AXHoogkarspel
Eethuys Rigttershof GrootebroekRigtershof 91613 SJGrootebroek
Wilgaerden – WesterhavenAchterom 11621 KPHoorn
Eethuys Nicolaas LutjebroekAzalealaan 181614 SNLutjebroek
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Omringrestaurant AndijkSorghvlietlaan 501619 XCAndijk
Database met plaatselijke maaltijdservices van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Drechterland bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Drechterland. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Drechterland in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Gestoofde kip moksi alesi & Champignonsoep met rundvlees.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Drechterland (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Drechterland?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Drechterland. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Drechterland?
Aan de hand van www.drechterland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Schellinkhout
 • Oosterblokker
 • Hoogkarspel
 • Westwoud
 • Hem
 • Venhuizen
 • Wijdenes
 • Oosterleek