Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Dronten

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Dronten? Aan de hand van deze site verstrekken we relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook gaan we dieper in op de verschillende gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFlevoland
GemeenteDronten
PlaatsDronten
Postcode8251
Website gemeentewww.dronten.nl
maaltijden-aan-huis-dronten

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Dronten?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Slavink in jus met stamppot snijbonen & Chili con carne. In de box hieronder bekijk je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Dronten

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Dronten dan bestaan er 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, kosten, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-dronten

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna tref je een lijst met professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Dronten. Per instantie bieden we informatie als het huidige assortiment en budget. Druk op de button van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van senioren maaltijden

In de tabel hierna tref je een opsomming van lokale leveranciers. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Epe, Lelystad en Raalte.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdservices van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Dronten bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Dronten. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Dronten in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. O.a. Wrap kip madras en Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Dronten (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Dronten?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,65) en dessert (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Dronten. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Dronten?
Op de website www.dronten.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Biddinghuizen
 • Swifterbant