Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Edam-Volendam

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Edam-Volendam? Aan de hand van deze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook gaan we verder in op de actuele type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsEdam-Volendam
Postcode1132
Website gemeentewww.edam-volendam.nl
maaltijden-aan-huis-edam-volendam

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Edam-Volendam?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Chili sin carne & Tomatensoep met balletjes. Hieronder lees je informatie over diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, gemalen, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Edam-Volendam

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Edam-Volendam dan zijn er in feite 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, financiën, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u geen keuken heeft en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-edam-volendam

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote bedrijven voor tafeltje dekje in Edam-Volendam. Per bezorgservice verstrekken we details als het huidige assortiment en de kosten. Druk op de knop van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van regionale bedrijven. Denk dan aan cateraars, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Amsterdam, Landsmeer en Delfzijl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Schema met lokaal georiënteerde organisaties van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Edam-Volendam bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak is dit contractueel geregeld met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Edam-Volendam. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Edam-Volendam aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Zoals Rundergehaktbal in jus of Macaroni-gehakt schotel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Edam-Volendam (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Edam-Volendam?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Edam-Volendam. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Edam-Volendam?
Op de website www.edam-volendam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Middelie
 • Warder
 • Kwadijk
 • Oosthuizen
 • Beets
 • Schardam
 • Hobrede
 • Purmer
 • Volendam
 • Edam