Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Eijsden-Margraten

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Eijsden-Margraten? Aan de hand van deze site lees je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij gaan we dieper in op de diverse soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsEijsden-Margraten
Postcode6269
Website gemeentewww.eijsden-margraten.nl
maaltijden-aan-huis-eijsden-margraten

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Eijsden-Margraten?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Asperge beenham schotel en Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. In onderstaande tekst tref je allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobby’s en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Eijsden-Margraten

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Eijsden-Margraten dan zijn er in feite 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig als u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-eijsden-margraten

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een lijst met grote keukens voor tafeltje dekje in Eijsden-Margraten. Per aanbieder vind je uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Klik op de button van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een database met lokaal georiënteerde leveranciers. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Beek, Meerssen en Sittard-Geleen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Schema met regionale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Eijsden-Margraten bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter werken ze samen met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Eijsden-Margraten. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Eijsden-Margraten de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Onder andere Pasta kip madras & Tomatensoep met balletjes.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Eijsden-Margraten (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Eijsden-Margraten?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Eijsden-Margraten. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Eijsden-Margraten?
Door middel van www.eijsden-margraten.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Scheulder
 • Margraten
 • Bemelen
 • Cadier en Keer
 • Sint Geertruid
 • Banholt
 • Mheer
 • Noorbeek
 • Eckelrade
 • Gronsveld
 • Eijsden