Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Eindhoven

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Eindhoven? Hieronder check je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Ook vertellen we meer over de aanwezige soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
PlaatsEindhoven
Postcode5611
Website gemeentewww.eindhoven.nl
maaltijden-aan-huis-eindhoven

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Eindhoven?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Aardappelpuree & Pittige Thaise soep. Hierna benoemen we verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, sport en vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Eindhoven

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Eindhoven dan bestaan er drie keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, prijzen, smaak en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst als zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-eindhoven

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een opsomming van erkende aanbieders van tafeltje dekje in Eindhoven. Per bezorgservice bieden we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Tik op de button van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een database met gemeentelijke instanties. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Bergeijk, Heeze-Leende en Reusel-De Mierden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lekker BikkenEindje 15611 BLEindhoven
Vitalis – VonderhofBernhardplaats 15616 TGEindhoven
ZuidzorgWenckebachstraat 405621 HBEindhoven
Gasterijen van ArchipelParklaan 975613 BCEindhoven
GoForit maaltijdserviceVictoriapark 4825611 BMEindhoven
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
Keurslagerij MegensWoenselse Markt 155612 CPEindhoven
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
Keurslager van der HeijdenTongelresestraat 2585613 DVEindhoven
Slagerij BeerensKruisstraat 1125612 CLEindhoven
Schema met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Eindhoven bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Eindhoven. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen een lekkere en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Eindhoven aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Kippenbout in jus of Runderstoofpotje met stamppot hutspot.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Eindhoven (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Eindhoven?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Eindhoven. Denk dan aan grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Eindhoven?
Op de website www.eindhoven.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.