Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Elburg

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Elburg? Via deze website bieden we alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we dieper in op de diverse type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteElburg
PlaatsElburg
Postcode8081
Website gemeentewww.elburg.nl
maaltijden-aan-huis-elburg

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Elburg?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot boerenkool met een varkenssaucijs & Bloemkool cordonbleu schotel. In onderstaande tekst beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Elburg

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Elburg dan heb je drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt indien u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-elburg

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een database met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Elburg. Per leverancier doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aantal maaltijden en een prijsindicatie. Tik op de knop van een leverancier voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder tref je een overzicht met lokaal georiënteerde bezorgservices. Voorbeelden zijn cateraars, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Hattem, Nunspeet en De Wolden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VoordVeldbloemenlaan 258081 DLElburg
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
SPAR van PuttenOude Hogeweg 2A8085 PADoornspijk
Van Asselt Maaltijden & CateringIndustriestraat 98081 HHElburg
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Restaurant Hart van ThornspicThornspic 118085 BWDoornspijk
Zorgverlening Het BakenPostbus 108080 AAElburg
Keurslager BosZuiderzeestraatweg 5608091 CVWezep
WZU Veluwe – Jeanne d’ArcHertog Willemweg 38084 VPt Harde
Database met plaatselijke instanties van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Elburg bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Elburg. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Elburg in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Viscurry, Sajour boontjes, Couscous en Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 4 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Elburg (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Elburg?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Elburg. We hebben het dan over grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Elburg?
Aan de hand van www.elburg.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Doornspijk
 • t Harde