Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Emmen

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Emmen? Middels onze site bieden we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we dieper in op de actuele gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteEmmen
PlaatsEmmen
Postcode7811
Website gemeentewww.emmen.nl
maaltijden-aan-huis-emmen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Emmen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst en/of Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard.. Hieronder check je diverse groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de sportschool en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Emmen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Emmen dan heb je eigenlijk drie alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, financiën, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch op het moment dat het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-emmen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de tabel hierna tref je een verzameling erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Emmen. Per aanbieder vind je informatie als aantal maaltijden en een prijsindicatie. Druk op de button van een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een weergave van lokaal georiënteerde leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Ommen, Hardenberg en Twenterand.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Het wapen van EmmenSchimmerweg 17811 AREmmen
BuurtzorgBrandgans 17827 SGEmmen
Maaltijdservice Bij De BrugWeerdingerkanaal NZ 2417831 HSNieuw-Weerdinge
SPAR SchijffSplitting 1567826 CTEmmen
Keurslagerij JansenDalipassage 557811 DAEmmen
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
TSN ThuiszorgStatenweg 1097824 CWEmmen
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
Keurslager JellemaValkenveld 467827 HCEmmen
Slagerij VeerbeekStatenweg 457824 CTEmmen
Weergave met gemeentelijke maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Emmen bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Emmen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Emmen zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijv. Pittige sperzieboontjes of Gestoofde spitskool.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Emmen (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Emmen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,55. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Emmen. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Emmen?
Via de uitleg op www.emmen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Roswinkel
 • Zwartemeer
 • Klazienaveen
 • Klazienaveen-Noord
 • Erica
 • Nieuw-Dordrecht
 • Barger-Compascuum
 • Emmer-Compascuum
 • Veenoord
 • Nieuw-Amsterdam
 • Nieuw-Weerdinge
 • Nieuw-Schoonebeek
 • Weiteveen
 • Zandpol
 • Schoonebeek