Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Enkhuizen

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Enkhuizen? Hieronder check je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij behandelen we ook de actuele type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
PlaatsEnkhuizen
Postcode1601
Website gemeentewww.enkhuizen.nl
maaltijden-aan-huis-enkhuizen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Enkhuizen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Visstukjes in kruidensaus of Kippenbout, Bonne femme. In het gedeelte hierna vind je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, hobby’s en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Enkhuizen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Enkhuizen dan zijn er in feite drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, prijs, herkomst producten en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt indien zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-enkhuizen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een database met erkende aanbieders van tafeltje dekje in Enkhuizen. Per instantie bekijk je informatie als aantal maaltijden en het tarief. Klik op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna vind je een opsomming van lokale instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Oostzaan, Wormerland en Purmerend.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Tabel met lokale instellingen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Enkhuizen bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Enkhuizen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Enkhuizen normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Denk aan Zalmfilet in mosterdsaus & Gebakken krieltjes.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Enkhuizen (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Enkhuizen?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,20).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Enkhuizen. Onder andere grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Enkhuizen?
Via www.enkhuizen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.