Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Enschede

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Enschede? Via onze site check je tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer behandelen we ook de beschikbare soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteEnschede
PlaatsEnschede
Postcode7514
Website gemeentewww.enschede.nl
maaltijden-aan-huis-enschede

Genieten van maaltijden aan huis?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Enschede?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst of Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. In de box hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, school, de fitness en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Enschede

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Enschede dan heb je feitelijk drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, financiën, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeer geschikt indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-enschede

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel bekijk je een lijst met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Enschede. Per bezorgservice tref je details als het type maaltijden en vanafprijs. Druk op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokaal georiënteerde instanties. Denk dan aan slagerijen, supermarkten, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Rijssen-Holten, Haaksbergen en Deventer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De KokkeretteDeurningerstraat 197514 BCEnschede
Liberein – KlaaskatepleinKlaaskateplein 707523 JZEnschede
MaaltijdexpertOosterstraat 1367531 TLEnschede
Slagerij HuuskeDeurningerstraat 2757522 CDEnschede
TSN ThuiszorgOosterstraat 27514 DZEnschede
BuurtzorgHoge Bothofstraat 497511 ZAEnschede
Geheim van de KokKottendijk 1277522 BPEnschede
Maaltijdservice Oma’s keukenKalimantanstraat 27512 HMEnschede
Liberein – AriënsstaeteLijsterstraat 307523 ETEnschede
Keurslager WinkelmanZonstraat 347521 HHEnschede
Weergave met regionale bedrijven van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Enschede bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Enschede. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Enschede in Nederland aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Runderlever in saus en Speklapjes met jus en preistamppot.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa een half uur op 100 – 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Enschede (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Enschede?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Enschede. Denk dan aan professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Enschede?
Op www.enschede.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.