Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Epe

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Epe? Hieronder tref je aanvullende details. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer gaan we dieper in op de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteEpe
PlaatsEpe
Postcode8161
Website gemeentewww.epe.nl
maaltijden-aan-huis-epe

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Epe?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Javaanse kip five-spices, mihoen goreng en/of Macaroni met ham, kaas en tomatensaus. Hieronder beschrijven we allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Epe

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Epe dan bestaan er 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, onkosten, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-epe

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder vind je een verzameling bekende leveranciers van tafeltje dekje in Epe. Per organisatie check je uitleg over aantal maaltijden en de prijzen. Klik op de knop van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van senioren maaltijden

Hierna bekijk je een lijst met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, cateraars. Op dit platform vind je ook aanbieders in Oldebroek, Olst-Wijhe en Nunspeet.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Brinkhoven – BrinkerhoekBrinkhoven 18181 DBHeerde
FeesthapjeBonenburgerlaan 288181 HGHeerde
Keurslager KroonDorpsstraat 798171 BNVaassen
QualicateraarHammerstraat 10 F8161 PHEpe
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
SPAR TessemakerDorpsstraat 88167 NLOene
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
BuurtzorgMolenstraat 158171 CEVaassen
BuurtzorgWillem Tellstraat 178162 ETEpe
Weergave met kleinschalige aanbieders van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Epe bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Epe. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Epe normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Denk aan Gestoofde kip moksi alesi of Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Epe (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Epe?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Epe. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Epe?
Op www.epe.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vaassen
 • Oene
 • Emst