Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ermelo

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Ermelo? Via deze website bekijk je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook behandelen we ook de huidige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteErmelo
PlaatsErmelo
Postcode3851
Website gemeentewww.ermelo.nl
maaltijden-aan-huis-ermelo

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Ermelo?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Witlofschotel met ham en kaas en Pastaschotel van tortelline met kaasvulling. In onderstaande tekst check je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, gemalen, zoutarm, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ermelo

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ermelo dan bestaan er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, onkosten, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst wanneer het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-ermelo

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote aanbieders van tafeltje dekje in Ermelo. Per aanbieder verstrekken we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Druk op de button van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder vind je een database met regionale instellingen. Onder andere stichtingen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Amersfoort, Harderwijk en Soest.

LeverancierAdresPostcodePlaats
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
BuurtzorgOosterdorpsstraat 33871 AEHoevelaken
Keurslagerij SteltenpoolWesterdorpsstraat 93871 ATHoevelaken
Amaris – ArkemheenVetkamp 253862 JMNijkerk
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
SPAR WorstVan Noortstraat 29A3864 ESNijkerkerveen
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
Weergave met kleinschalige instanties van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Ermelo bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Ermelo. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ermelo de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Peultjes met een gehaktbal en appelmoes & Slavink in jus met stamppot snijbonen.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Ermelo (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Ermelo?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ermelo. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Ermelo?
Aan de hand van www.ermelo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.